Konferensanläggningar

Idag finns det ett stort och varierat utbud av konferensanläggningar att välja mellan i Sverige. Lokalerna är för det mesta välförsedda med teknisk utrustning och har bekväma stolar och bord. De flesta anläggningar kan också erbjuda många slags luncher och middagar. Här är några exempel på olika typer av konferensanläggningar:

Hotell

Många hotell har dessutom konferensanläggningar, vilket löser problemet med logi. De brukar dessutom vara belägna i storstöder, vilket ger tillgång till många sevärdheter och aktiviteter. Några välbesökta exempel är Scandic Anglais i Stockholm och Hilton i Malmö. Nackdelen är att kostnaderna riskerar att bli höga.

Bad och spa

Bad- och spaanläggningar är populära platser för konferenser, då det gör det möjligt att förena konferensen med avkoppling och aktiviteter. I Stockholms skärrgårds finns Nynäs Havsbad, i Göteborg Arken Hotel & Art Garn Spa, och utanför Lysekil ligger Vann Spa Hotell och Konferens.

Flygplatser

Att ha konferensen på flygplatser löser en stor del av reseproblemen. På Arlanda norr om Stockholm finns flera konferensanläggningar, och de flesta flygplatser har möjlighet att erbjuda av konferenslokaler.

Slott och pensionat

Många slott och pensionat hyr ut sina lokaler för konferenser. Eftersom de ofta ligger på landsbygden är det ett bra val om man vill komma nära naturen. Dessutom blir kostnaderna för logi låga. Exempel på slott är Engsholms slott i Södermanland och Bjertopp slott i Västergötland. Några pensionat där man kan boka konferens är Styrsö Skäret utanför Göteborg och Blåsingsborg i Skåne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *